Dutch Music Export activiteiten op ESNS 2020

Belgisch focus programma op de zaterdag

Nederlandstalige muziek in opkomst
Steeds meer Nederlandse artiesten die op Noorderslag spelen, maken muziek in de Nederlandse taal. Voor deze artiesten is er met name èèn vanzelfsprekende afzetmarkt: Vlaams België. Toch geven veel van hen aan moeite te hebben met de oversteek naar het buurland.

Daarom organiseert Dutch Music Export op de zaterdag van ESNS, samen met Poppunt België, een mini focus programma gericht op de uitwisseling van Nederlandstalige muziek tussen Nederland en Vlaanderen. Onderdeel hiervan zijn een panel, speedmeetings en een netwerk borrel. Let op: op de zaterdag van ESNS verhuist de conferentie naar een nieuw gebouw: het Forum Groningen. Lees hier meer over de vernieuwde opzet van de ESNS zaterdag

Panel: 'Nederlandstalige Muziek: Hoe Verover Je Nederland en Vlaanderen?
In dit panel wordt de muzikale infrastructuur in kaart gebracht van zowel Nederland als Vlaanderen, en wordt er gezocht naar bruggetjes voor een voor verbeterde uitwisseling van Nederlandstalige muziek tussen Nederland en Vlaanderen. Met Kurt Overbergh - Ancienne Belgique (BE), Christian Pierre - Musickness (BE), Gideon Karting - MOJO Concerts (NL) en Stephanie McGuire - BMG Music Publishing (NL)

 

Belgisch x Nederlandse Speedmeetings
Vervolgens vinden er speedmeetings plaats, waarbij de Nederlandse industrie direct tegenover de Belgische industrie wordt gezet. Nederlandse muziekprofessionals kunnen zich aanmelden, en daarbij drie voorkeuren voor een match opgeven via deze link.

Netwerk borrel
Direct aansluitend op de speedmeetings organiseren Dutch Music Export en Poppunt België nog een speciale netwerk borrel, eveneens in de Rabo Studio zaal van het Forum Groningen. Deze borrel is gewoon toegankelijk voor alle delegates. 

Netwerk diners op donderdag, vrijdag en zaterdag

Netwerk diners op donderdag en vrijdag
Op de donderdag en vrijdag van ESNS organiseert Dutch Music Export twee speciale netwerk diners, gericht op de Nederlandse artiesten (en hun teams) die de betreffende avond op Eurosonic spelen. Het complete team rondom deze artiesten (label, manager, agent etc), en een stapel internationale professionals worden uitgenodigd voor dit diner. Uiteraard mag elke Nederlandse artiest ook zelf een aantal internationale gasten uitnodigen voor het diner. De diners hebben beperkte capaciteit, en zijn op ‘invite only’ basis.
 
Als aftrap van beide diners zal de boeking afdeling van ESNS een presentatie geven over de Nederlandse artiesten die de betreffende avond te zien zijn tijdens het festival. De diners vinden plaats in het vernieuwde restaurant van de Oosterpoort, het conferentie centrum van ESNS, direct na het inhoudelijke conferentie programma.

Netwerk diner zaterdag
Ook op de zaterdag organiseert Dutch Music Export een speciaal netwerkdiner, wederom op invite-only basis. In eerste instantie worden de teams rondom de artiesten die op Noorderslag spelen uitgenodigd. In het geval dat er capaciteit over is voor extra Nederlandse professionals, zullen deze hier nog persoonlijk voor worden uitgenodigd.