Dutch Music Export - Covid-19

Met pijn in het hart heeft ook Dutch Music Export in de afgelopen weken moeten aanzien hoe groot de gevolgen zijn van het Coronavirus voor alle Nederlandse artiesten en muziekprofessionals in het buitenland.

Showcase festivals in Amerika, Canada, Azië en het Verenigd Koningrijk, een sync missie in LA en handelsmissies naar o.a. China en Zuid-Afrika, die niet doorgaan of worden uitgesteld. Bezoekersprogramma’s die moeten worden afgezegd en marketingregelingen die in de uitvoering veel problemen opleveren, omdat wereldwijde labels, promotiekantoren en distributeurs simpelweg over onvoldoende capaciteit beschikken.

Als gevolg van de situatie heeft Dutch Music Export - in overleg met de stakeholders - in de afgelopen weken getracht om direct getroffen artiesten zoveel mogelijk bij te staan door uitstel, verplaatsing of wijziging van plannen te accepteren en reeds gemaakte financiële afspraken na te leven.

Dutch Music Export doet op dit moment haar uiterste best om de werkzaamheden door te laten gaan. We blijven goed bereikbaar per telefoon en e-mail. En we behandelen alle subsidieaanvragen binnen de daarvoor gestelde termijnen en zijn druk bezig met het uitgebreide exportprogramma voor het najaar van 2020.

Omdat het op dit moment soms onmogelijk is om alle (internationale) ontwikkelingen bij te houden, onderstaand een update van de belangrijkste informatie. 

Tip: om op de hoogte te blijven van de nieuwste internationale ontwikkelingen rondom het Coronavirus en de muziek industrie, schrijf je in op de MUSIC x CORONA nieuwsbrief

 

 

AANGEPASTE EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN

Wired Music Week - Kuala Lumpur (MY)
Evenement is geannuleerd. Er is nog geen zicht op wanneer de volgende editie plaatsvindt. 

Website: https://wmw.my/

Handelsreis China - Chengdu, Shanghai en Beijing (CN)
Aanvankelijk werd er gekeken naar een alternatieve datum in juni, daar wordt nu vanzelfsprekend ook vanaf gezien. De verwachting is dat de activiteiten naar volgend jaar worden verschoven. 

Canadian Music Week - Toronto (CA)
Wordt verschoven naar 8 - 13 september. Het programma in Canada omvat o.a. een exclusieve showcase met 4 Nederlandse artiesten, een netwerkborrel. Nederlandse artiesten en professionals die zich willen aanmelden voor deze missie kunnen contact opnemen met Marcel Albers

Website: https://cmw.net/
Inschrijven voor nieuwsbrief 

Africa Rising Music Conference  - Johannesburg (ZA)
Wordt verschoven naar 30 september - 1 oktober. Voor alsnog met dezelfde insteek: een handelsdelegatie met 10 Nederlandse urban professionals en een showcase met 4 Nederlandse HipHop artiesten. 

Website: https://armcollectiv.com/
Inschrijven voor nieuwsbrief

c/o pop - Keulen (DE)
De editie in april is geannuleerd. De organisatie geeft aan de mogelijkheden te onderzoeken voor een editie in oktober. Naast een tegemoetkoming voor reis- en verblijfkosten  voor Nederlandse artiesten die zijn geboekt door het festival, zijn er verder geen concrete DME activiteiten tijdens c/o pop. 

Website: https://c-o-pop.de/
Inschrijven voor nieuwsbrief

Reeperbahn - Hamburg (DE)
Gaat vooralsnog onveranderd door. De Dutch Impact Party  vindt plaats op donderdag 17 september, direct gevolgd door een speciaal netwerk dinner. 

Website: https://reeperbahnfestival.com/
Inschrijven voor nieuwsbrief 

Syncmissie LA + MusExpo - Los Angeles (US)
De LA Syncmissie i.s.m. Buma Music In Motion, met als onderdeel een bezoek aan de MusExpo conferentie, is geannuleerd. Vooralsnog wordt er gekeken of de activiteiten doorgeschoven kunnen worden naar het najaar van 2020.

The Great Escape - Brighton (GB)
De editie voor dit jaar is definitief geannuleerd. De volgende editie vindt volgend jaar plaats, op 12 - 15 mei 2021.

Website: https://greatescapefestival.com/
Inschrijven voor nieuwsbrief

MIDEM - Cannes (FR) 
De fysieke conferentie  is geannuleerd. Er wordt wel een digitale versie van het evenement georganiseerd. De organisatie geeft aan hier spoedig meer informatie over te kunnen geven. 

Website: https://www.midem.com
Inschrijven voor nieuwsbrief

MaMA Festival - Parijs (FR) 
Gaat voor alsnog onveranderd door op 14 - 16 oktober. NL artiesten die zijn geboekt door het festival kunnen aanspraak doen op een tegemoetkoming in reis- en verblijfkosten. Verder vinden er geen concrete DME activiteiten plaats tijdens dit evenement. 

Website: https://www.mamafestival.com/
Inschrijven voor nieuwsbrief

IndieWeek - New York (US)
Het fysieke evenement is geannuleerd. Wel wordt er een digitale versie van het evenement georganiseerd.

Website: http://www.a2imiw.com/

BIME Pro - Bilbao (ES)
Gaat voor alsnog onveranderd door. Naast de jaarlijkse Dutch Impact Party op de donderdag van het evenement, organiseert DME dit jaar ook een handelsdelegatie voor Nederlandse muziek professionals. Meer info en de aanmeld-link volgt snel. 

Website: https://www.bime.net/pro/
Inschrijven voor nieuwsbrief