Belangrijke informatie voor deelname aan Indie Week New York in juni 2019

 

Net als in 2018 zal Dutch Music Export ook dit jaar deelnemen aan Indieweek in New York. Deze jonge, maar snel groeiende muziekconferentie wordt dit jaar gehouden van 17 tot 20 juni (https://www.a2imiw.com/)

Tijdens Indie Week wil Dutch Music Export in samenwerking met organisator A2IM (een ‘not-for-profit trade’ organisatie die 500 onafhankelijke Amerikaanse muzieklabels vertegenwoordigt), het Nederlands consulaat in New York en met de organisatie van conferentie/festival ‘M for Montreal’  een speciale Dutch showcase organiseren. Twee tot drie Nederlandse artiesten die, reeds actief zijn in de US (of hiervoor een weloverwogen plan hebben), krijgen de kans om een showcase the spelen in Pianos.

Naar aanleiding van het afgelopen jaar zal Dutch Music Export samen met het Nederlands consulaat in New York tevens een speciaal driedaags netwerkprogramma organiseren. Hierbij kunnen Nederlandse managers en muziekprofessionals deelnemen aan dagelijkse ontbijtsessies met Amerikaanse muziekprofessionals (labels, agents, venues, sync agents), te houden op het consulaat in New York. Tevens biedt het programma ruimte voor een aantal collectieve bezoeken aan Amerikaanse muziekbedrijven, verzorgen we ondersteuning bij het organiseren van één-op-één gesprekken met New Yorkse muziekbedrijven en bemiddelen we bij de toegang tot de A2iM Indieweek conferentie.


Indien je interesse hebt in deelname aan Indieweek NY 2019, en voor het aanmelden van artiesten, stuur je een e-mail naar marcel.albers@dutchmusicexport.nl