Nederlands Exporttalent Tijdens de Online BIME2020 Conferentie

Het showcase festival BIME City met de daarbij horende muziekconferentie BIME Pro vond dit jaar plaats in een hybride vorm: een beperkt fysiek seminar programma met enkele live showcases in de binnenstad van Bilbao, aangevuld met een digital platform alwaar aanvullend een seminar- en festivalprogramma te volgen was. 

Oorspronkelijk zou er tijdens het fysieke evenement zowel een Dutch Music Export Party als een handelsdelegatie met Nederlandse muziekprofessionals plaatsvinden. Gezien de recente Europese corona maatregelen was Dutch Music Export helaas genoodzaakt om de fysieke activiteiten te cancelen. 

Wel heeft Dutch Music Export de presentatie van Nederlands talent op het digitale platform doorgezet. Tijdens de online-versie van het festival hebben vier Nederlandse artiesten zich op het digitale platform van BIME gepresenteerd: Eefje de Visser, Feiertag, Robin Kester en Steffen Morrison. 

De artiesten waren geselecteerd door de programmeurs van BIME, en hebben voorafgaand aan het evenement een live-registratie aangeleverd bij de BIME-organisatie. De registraties waren te bekijken op het digitale platform van BIME. Tevens was er speciale aandacht voor de acts bij delegates en internationale professionals tijdens het seminar-programma.